NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1000 Okul İyileştirme Projesi Kapsamındaki Okullar Arası Kitap Okuma Etkinliği

1000 Okul İyileştirme Projesi Kapsamındaki Okullar Arası Kitap Okuma Etkinliği

NİĞDE İLİ 1000 OKUL İYİLEŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDAKİ

OKULLAR ARASI KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

 

AMAÇ: Türk Millî Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilincini kazandırmak

 

KAPSAM: 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında İlimiz 1000 Okul İyileştirme Kapsamına dahil edilen  okullarda öğrenim gören 9. 10. 11. Ve 12.   sınıf öğrencilerini kapsamaktadır.

 

DAYANAK: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır

 

        Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan ''1000 Okul İyileştirme Projesine'' ilimizden dahil edilen  okullarda öğrenim gören öğrencilere  kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında "Kitap Okuma Etkinliği" düzenlenmiştir.

        21.04.2021 Çarşamba günü müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü  Mustafa  DUARAN başkanlığında  Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayati İÇEL, Hüdaventd Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hacı Mustafa  BAYRAKÇI,  Atatürk  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa TÜZEN, Bor İrfan İlk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cumali TANRIVERDİ ve Yeşilgölçük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emre ÇAKARÖZ'ün katılımıyla Kitap Okuma Etkinliği Kitap Belirleme ,Soru Hazırlama ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı yapılmıştır.

     Toplantıda Kitap Okuma Etkinliği kapsamında okunacak iki adet  kitap belirlenmiştir.

 

1- Kiralık Konak  :     Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

2-Sol Ayağım      :       CHRİSTY BROWN

 

 

                                               ÖDÜL

      Sınavda dereceye giren ilk üç öğrenciye ödül verilecektir.

    Yarışma birincisine yarım altın , ikinci ve üçüncüye çeyrek altın verilecektir.

26-04-2021

Yukarıkayabaşı Mah. Süleyman Fethi Caddesi No 28 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.