Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kurtuluş ÇEVİK ve Gıda Mühendisi Abuzer KAYA tarafından 08-09/12/2016 tarihlerinde müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumların idarecileri ile pansiyondan sorumlu müdür yardımcılarına yönelik gıda hijyeni, numune alımı, gıdaların üretimi, taşınması, saklanması ve dikkat edilmesi gereken diğer konular ile işletme ve personel hijyeni konuları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih ALTAN, "Gıda ve personel Hijyeni konularında tüm görevlilerimizin azami ölçüde hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Verilen bu seminerden dolayı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunuyor hayırlı olmasını temenni ederim." dedi. Ardından yemek ihaleleri ve ihalelere konulması gereken şartlar konusunda okul ve kurum müdürlerini bilgilendirdi.
Seminerin ikinci bölümünde Diyetisyen Zeynep BÜYÜKKAVELOĞLU tarafından Gıda Güvenliği ve Besin Hijyeni ana başlığı altında Obezite, Diyabet ve Metabolik hastalıklar konularında bilgilendirilme yapıldı.