NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulunda Düzenlendi.
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı saat 09.00´da Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma ile başladı. Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR tarafından sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla çelenk sunma programı sona erdi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulunda devam etti. Programa Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK, Niğde Milletvekili Erdoğan ÖZEGEN, Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Protokol mensupları, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, "Bugün 382 okulumuzda 4854 öğretmenimiz ve 72.271 öğrencimizle yeni bir eğitim-öğretim yılının açılış heyecanını hep birlikte yaşamaktayız. 

Başöğretmen Atatürk’ün :“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünün muhatabı değerli meslektaşlarım;

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl Bakanlığımızın 1., 5. ve 9. Sınıflarda uygulanacak müfredat güncellemeleri ile eğitim-öğretime başlıyoruz. 51 programda toplam 176 dersin müfredatı güncellenmiş, eğitim sistemimizin ihtiyaç duyduğu yenilikler son derece katılımcı bir şekilde tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlanmıştır.
İlimizde görev yapan tüm öğretmenlerimiz formatör öğretmenlerimiz tarafından müfredat eğitimine tabi tutulmuş ve gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. 

Kıymetli mesai arkadaşlarım, güncellenen yeni müfredatı öğrencilerimize aksettirmek, gelecek nesillerimize kardeşlik, birlik, beraberlik ve maneviyat duygularını kazandırabilmek en başta gelen göreviniz olmalıdır.

15 Temmuz 2016 gecesinde akıl ve vicdanlarını boyunduruk altına aldıran hainlerin ihanetine karşı milletimizin vatanseverlik ve kahramanlığının en zirvesini yaşadık. Gözünü kırpmadan bedenlerini tanklara siper eden kahramanlarımız milletimizin asla esarete boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 

Bu yüzden sizlerden çocuklarımıza her şeyden önce vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılamanızı, milli ve manevi değerlerimizi en iyi şekilde anlatmanızı isterken her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.            

Sevgili Öğrenciler,

Hayatınızın en önemli vakitlerini geçireceğiniz ve geleceğinizi tayin edecek okulunuza ve öğretmenlerinize kavuşmuş bulunmaktasınız.

Sizlere en kaliteli ortamlarda layık olduğunuz eğitimi verebilmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Hepiniz eminim ki iyi bir tatil geçirdiniz. Tatilin verdiği rahatlık, huzur ve zindelikle yeniden okullarınıza döndünüz. İleride yaşayacağınız güzel günler için şimdiden emek harcamanız gerekiyor. Vaktinizin çok değerli olduğunu aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayınız. Size ilim yolunda rehberlik eden öğretmenlerinizi ve bin bir fedakârlıkla ihtiyaçlarınızı gideren anne-babalarınızı mutlu etmek için çok çalışınız. 

Değerli Veliler,

Bütün eksiklerini tamamlayarak; çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bundan sonra onlar bizim evlatlarımızdır. Ülkemizi hak ettiği yere ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştireceğimizi bilmenizi istiyorum.

Cehaleti yenmek ve aydınlık yarınlara hazırlamak için verdiğimiz bu mücadelede her zaman olduğu gibi bu yıl da bizlerden desteklerinizi esirgemeyiniz.

Hepimiz için 2017–2018 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temenni eder; Yolunuzun açık, çalışma azminizin sürekli, başarılarınızın daim olmasını dilerim." dedi.

Program öğrencilerin okuduğu şiirler ve okula yeni başlayan öğrencilere çiçek sunumu ile devam etti.

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

 

 

 

 

  Daha çok fotoğraf için

     www.facebook.com/nigdeilmem  

 

 

 

 

Yukarıkayabaşı Mah. Süleyman Fethi Caddesi No 28 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.