NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce ve Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan meslek liselerindeki öğrencileri kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimlerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje ilimizde Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öncülüğünde; Faik Şahenk MTAL, Bor İrfan İlk ATML, Hüdavend Hatun MTAL ve Gölcük Şehit Recep Tektaş ÇPA Lisesinin katılımıyla gerçekleşiyor.

 

 İLK BULUŞMA NİĞDE GÜZEL SANATLAR LİSESİNDE

 

Proje kapsamında haftada iki gün çevrimiçi buluşmaları gerçekleşen farklı meslek liselerindeki öğrenciler, kendilerine müzik ve resim konusunda akran eğitimi veren arkadaşlarıyla 31 Mart 2021 Çarşamba günü Niğde Güzel Sanatlar Lisesinde biraya geldi. Resim ve müzik icrası konusunda atölye çalışmaları yapıp sahne performansları sergilediler. Proje paydaşı olan okulların öğretmen ve idarecilerinin yanı sıra programa Niğde İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa DURAN ve Arif YAYLA da katıldı.

 

ÖNEMLİ KAZANIMLAR HEDEFLENİYOR

 

Projede, özellikle meslek lisesi öğrencilerinin okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerlerinin geliştirilmesi, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güven duygusunun geliştirilmesi,  sosyal ve kültürel alanda okullarını temsil etme bilinci kazanmaları, ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerinin sağlanması, kendi yetenek alanlarını keşfetmeleri, bu yeteneklerinin hobi olmaktan öte yaşamlarının bir parçası olmasının sağlanması, sanatsal alanlarda edindikleri yeni kazanımların mesleki alanlarına yansıtılması gibi kazanımlar hedefleniyor.

 

 

Projeye katılan meslek liselerindeki öğrenciler, kendi okullarındaki ve Niğde Güzel Sanatlar Lisesindeki müzik ve resim öğretmenlerinin rehberliğinde, Güzel Sanatlar Lisesindeki akranlarının da katkılarıyla resim ve müzik alanında çalışma grupları oluşturarak yeteneklerini sergileyecekler. Covid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek faaliyetler neticesinde ortaya konan performanslar idareciler ve öğretmenlerden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren ürün ve eserler ödüllendirilecek.

 

BİRİNCİLERE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

 

Resim ve müzik alanında il birincisi olan öğrenciler dizüstü bilgisayar ile ödüllendirilirken etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" düzenlenecek. Ayrıca il ikincisi ve üçüncüsüne de Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tablet hediye edilecek.

 02-04-202102-04-202102-04-202102-04-202102-04-202102-04-202102-04-202102-04-2021

 

Yukarıkayabaşı Mah. Süleyman Fethi Caddesi No 28 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.