NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminin Sona Ermesiyle Niğde'de 73.053 Öğrenci Karne Aldı.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminin Sona Ermesiyle Niğde'de 73.053 Öğrenci Karne Aldı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 1. döneminin sona ermesi ile 73.053 öğrencimiz karnesini aldı. Niğde Valisi Sayın Mustafa KOÇ, Zahide Sefer İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini veren Valimiz Sayın Mustafa KOÇ, çocuklara yarıyıl tatili süresince dinlenmeleri ve eğlenmelerinin yanı sıra kitap okumayı ihmal etmemeleri konusunda nasihatlerde bulundu. Karne dağıtımı esnasında velilerle de uzun uzun sohbet eden Valimiz Sayın Mustafa KOÇ, "Eğitim bir süreçtir. Yarıyıl dönemi ise yoğun bir temponun ardından yavrularımız için hem dinlenme hem de bir sonraki dönem için enerji depolamak adına iyi bir fırsattır. Yine bu tatil süresi, velilerimize çocuklarımızın eğitim durumlarını analiz ederek eksiklerini görme ve değerlendirme fırsatı sunması açısından oldukça önemlidir. Asla unutmayalım ki; başarı tek başına çocuğa bağlı değildir. Velilerimize, öğretmenlerimize düşen vazifeler var. Benim velilerimizden isteğim karnesinde kırık not var diye çocuklarımıza kızmayalım. Dersler her zaman telafi edilebilir" dedi.
Karne dağıtımı sonrası basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Valimiz Sayın Mustafa KOÇ, "Öncelikle sevgili yavrularımıza ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. Çocuklarımız, bugün az sonra çalacak son zille birlikte yorucu bir yarıyılı geride bırakıyorlar. Bizler de öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak amacıyla 985 öğrencimizin eğitim gördüğü zahide sefer ilkokulundayız. Niğde'de toplam 5.594 öğretmenimizin görev yaptığı 384 okulumuzda 73 bin 53 öğrencimiz karne alacak. Şüphesiz ki, millet olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımız, beşerî gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının, değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; Tarihine, Milletine, Devletine, Bayrağına, Vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır. Çocuklarımızı iyi yönlendirmek, onları sadece test çözen, ders çalışan bir kişi olarak değil aynı zamanda sosyal hayatı olan, ülkesiyle, devletiyle bağlantılı, ülkesindeki gelişmelere duyarlı, okuyan, yazan, okuduğunu anlayan, analiz eden, sorgulayan evlatlar olarak yetişmesini istiyoruz. Bunun için anne ve babalara, velilere de büyük görev düşüyor. Onları siz de motive edin, yönlendirin; bol bol kitap okusunlar. Okudukları zaman da mutlaka ne okuduğunun farkında olsun, anlasın, analiz etsin; okuduğu her kitaptan, her parçadan bir ders çıkarmayı bilsinler. Bunu ancak anneler, babalar yapabilir. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimize tekrar iyi tatiller diliyorum. Dinlenip eğlenirken kitap okumayı ihmal etmesinler diyorum" ifadelerine yer verdi.

Törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim YAŞAR'ın da katılımıyla İstiklal Marşımız okunarak öğrencilerin yarıyıl tatili başlamış oldu.

20-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-2023

Yukarıkayabaşı Mah. Süleyman Fethi Caddesi No 28 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.