NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Düzenlendi.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Şehit Varol Tosun İlkokulunda Düzenlendi.
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Düzenlendi.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 09.00´da Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Şehit Varol Tosun İlkokulunda devam eden kutlama programına Niğde Valisi Sayın Yılmaz ŞİMŞEK, Niğde Milletvekili Selim GÜLTEKİN, Niğde Belediye Başkanı Rifat ÖZKAN, İl Milli Eğitim Müdürü Halil ibrahim YAŞAR ile Protokol mensupları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, "Yeni bir eğitim-öğretim yılının açılış heyecanını hep birlikte yaşamaktayız. Bizler öğrencilerimize kavuşmanın heyecanını, siz değerli velilerimiz yavrularınızın okula başlama heyecanını ve sevgili öğrencilerimiz de okullarına kavuşmanın heyecanını yaşıyorlar. Heyecanımızın hiç azalmaması temennisiyle yeni eğitim-öğretim yılınızın hayırlı olmasını diliyorum. 

Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünün muhatabı değerli meslektaşlarım; 

Dinlenmiş bir şekilde çok güzel duygularla yeni bir eğitim-öğretim yılına başladığınıza inanıyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm enerjinizi yavrularımızın yetişmesine vereceğinizden eminim.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde her zamankinden daha fazla olarak yavrularımıza vatan, bayrak ve millet sevgisi aşılayacağınız kanaatindeyim. İlimde, fende, sanatta ve sporda dünya çapında işler yapacak yeni nesillerimizin vatan ve millet aşkı ile yoğrulduğunda neler yapabileceğini ecdadımızın kutlu mirasında görmekteyiz.  

Bu yüzden sizlerden çocuklarımıza her şeyden önce vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılamanızı, milli ve manevi değerlerimizi en iyi şekilde anlatmanızı isterken her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.

Sevgili Öğrenciler, hayatınızın en önemli vakitlerini geçireceğiniz ve geleceğinizi tayin edecek okulunuza ve öğretmenlerinize kavuşmuş bulunmaktasınız. Sizlere en kaliteli ortamlarda layık olduğunuz eğitimi verebilmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Hepiniz eminim ki iyi bir tatil geçirdiniz. Tatilin verdiği rahatlık, huzur ve zindelikle yeniden okullarınıza döndünüz.

İleride yaşayacağınız güzel günler için şimdiden emek harcamanız gerekiyor. Vaktinizin çok değerli olduğunu aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayınız. Size ilim yolunda rehberlik eden öğretmenlerinizi ve bin bir fedakârlıkla ihtiyaçlarınızı gideren anne-babalarınızı mutlu etmek için çok çalışınız. 

Değerli Veliler, bütün eksiklerini tamamlayarak; çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bundan sonra onlar bizim evlatlarımızdır. Ülkemizi hak ettiği yere ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştireceğimizi bilmenizi istiyorum. Çocuklarınızı ilgi ve yetenekleri doğrultusunda destekleyip dijital çağın getirdiği olumsuzluklar sebebiyle onlarla daha yakın temas halinde olmanızı istirham ediyorum. Cehaleti yenmek ve aydınlık yarınlara hazırlamak için verdiğimiz bu mücadelede her zaman olduğu gibi bu yıl da bizlerden desteklerinizi esirgemeyiniz. Hepimiz için 2018–2019 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temenni ederken vazifesi başında Şehit olan tüm Öğretmenlerimizi rahmetle anıyor; Yolunuzun açık, çalışma azminizin sürekli, başarılarınızın daim olmasını diliyorum." dedi.

Protokol konuşmaları sonrasında şiirler, halk oyunları gösterileri ile devam eden programın son bölümünde Kop İdaresi tarafından Kop Okuyor projesi kapsamında finanse edilen Z Kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Öğrencilere kitaplarını dağıtan Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

17-09-201817-09-201817-09-201817-09-2018

 

Daha çok fotoğraf için  

 

 

     www.facebook.com/nigdeilmem

Yukarıkayabaşı Mah. Süleyman Fethi Caddesi No 28 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.