NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu 2015-2016 İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Vali Yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR´ın başkanlığında yapıldı
2015-2016 İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu 2015-2016 İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı bugün Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR´ın başkanlık ettiği toplantıya kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem ERTUĞRUL yaptığı açılış konuşmasında; değerli katılımcılar İl hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi planlama ve iş birliği komisyonu toplantısının  birincisini gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. katılımcılar bilindiği üzere son yıllarda halk eğitimi faaliyetlerinin önemi giderek artmaktadır bundan dolayı 2008 yılından itibaren otomasyon sisteme geçilmiş olup ve kurs programlarının sayısı da arttırılarak 3002’ yi geçmiştir  bu gelişmede gösteriyor ki vatandaşlarımızın istedikleri her alanda kurs açabilme imkanı doğmuştur.  Kurslarımızın otomasyon sistem üzerinden yapılması ile kayıt altına alınması çalışmaları sağlanmaktadır.  2011 yılında yüzde 2,9 olan ülkemizin hayat boyu öğrenmeye katılma oranı artarak yüzde 4’e yükselmiştir. Türkiye bu performansı ile hayat boyu öğrenmeye katılma oranlarındaki yükselme açısından Fransa ve Portekiz’in ardından üçüncü Avrupa ülkesi olmuştur. Bu gelişmelere elbette ilimizin de katkısı olmuştur.

Niğde’mizin genelinde 2014- 2015 eğitim yılı(01 Eylül 2014-01Eylül 2015) itibariyle Okuma yazma /Mesleki Teknik/Sosyal ve Kültürel kurs kapsamlarında 741 adet kurs açılmış olup bu kurslara 10917 Bayan 9171erkek olmak üzere 20088 kursiyerimiz devam etmiştir. Bu verilerden hareketle ilimizde halk eğitim faaliyetlerine katılma oranı %3.56 olarak belirlenmiştir. Bu oran ülkemiz yüzdelik ortalamasına yakın bir ortalamadır(Türkiye geneli %4.0) Her ne kadar il merkezinde Türkiye ortalamasının üzerinde olunsa da maalesef taşrada Halk eğitimi faaliyetlerine katılım istenilen düzeyde değildir. Taşrada Halk Eğitimi Müdürlerimizin kursiyer sayısını arttırma çalışmalarına ara vermeden devam etmesini istiyoruz. Bilindiği üzere yönetmeliğimiz gereği 12 kişinin bir gurup oluşturması ile halkımızın talep ettiği alanda kurs açabilmekteyiz. Bir taraftan açılacak kursların daha çok istihdama yönelik olmasını diğer taraftan ecdadımızın bizlere bıraktığı kültür miraslarına  sahip çıkarak el emeği ve göz nuru gerektiren sanatları yaşatmayı arzu  bulunduğumuz 2015-2016 Eğitim öğretim yılı için halk eğitimi faaliyetlerini daha da arttırma amacındayız. Hayat boyu öğrenme şubesi olarak kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla özel sektörlerimizle iş birliği içerisinde olarak vatandaşlarımızdan gelecek talepler doğrultusunda açacağımız kurslar  ve yapacağımız çalışmalar ile eğitim ve öğretime katkı sağlamayı amaçlıyoruz dedi.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet ALTUNOK´un açılan kurslar ve halk eğitim çalışmaları ile ilgili genel bilgiler vermesinin ardından, kurum müdürlerinin tevsiye ve değerlendirmeleri alındı. Her türlü faaliyet ve projelerde hep birlikte uyum içerisinde çalışılması gerekildiğinin altı çizildi.

Kapanış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar: Nefes alan her bireyin eğitimi konusunda resmi kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmaya hazır olduğunu, özellikle kurs mekanları ve öğretmen konusunda kurumlarla ortak proje ve faaliyetlerde bulunabileceklerini belirtti. 

Katılımcılara teşekkür edilerek toplantıya son verildi.

Yukarıkayabaşı Mah. Süleyman Fethi Caddesi No 28 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.