NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Selçuk İlkokulunda Yapılan Törenle Kutlandı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Selçuk İlkokulunda velilerin de katılımıyla yapılan Törenle Kutlandı. 
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Selçuk İlkokulunda Yapılan Törenle Kutlandı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR´ın Nezihe Tahsin Kitapçi İlkokulu öğrencilerini makamında kabulüyle başladı. Makam ziyaretine gelen öğrencilere çeşitli hediyeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR Hükümet meydanında saat 09.30 ´da Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengini sundu. Kutlama programı saat 11.30´da Selçuk İlkokulunda devam etti. Programa Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, Garnizon Komutanı J. Alb. İbrahim TAŞKIN, Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ve diğer protokol mensupları katıldı. Okul Müdürü Orhan ÇETİN ´in açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemiyle alakalı konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR;

"Bugün burada yeni bir eğitim-öğretim yılının açılış heyecanını hep birlikte yaşamaktayız. Biz Eğitimciler öğrencilerimize kavuşmanın heyecanını, siz değerli velilerimiz yavrularınızın okula başlama heyecanını ve sevgili öğrencilerimiz de okullarına kavuşmanın heyecanını yaşıyorlar.  Heyecanımızın hiç azalmaması temennisiyle yeni eğitim-öğretim yılınızı kutlarım. Başöğretmen Atatürk’ün : “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünün muhatabı değerli meslektaşlarım;

Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde cehaletin sonuçlarını yüreklerimiz sızlayarak görmekteyiz. Eğitimin hayatî öneminin her geçen gün daha fazla idrakine varmaktayız. Gelecek nesillerimize kardeşlik, birlik, beraberlik ve maneviyat duygularını kazandırabilmek en başta gelen görevimiz olmalıdır. Geleceğimizin teminatı yavrularımıza öğretimin yanında daha ağırlıklı olarak değerlerimizin aşılanması gereğine inanarak çalışmanızı isterken her konuda size destek olacağımızı bilmenizi isterim.      

Sevgili Öğrenciler
Hayatınızın en önemli vakitlerini geçireceğiniz ve geleceğinizi tayin edecek okulunuza ve öğretmenlerinize kavuşmuş bulunmaktasınız.

Sizlere en kaliteli ortamlarda layık olduğunuz eğitimi verebilmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Hepiniz eminim ki iyi bir tatil geçirdiniz. Tatilin verdiği rahatlık, huzur ve zindelikle yeniden okullarınıza döndünüz. İleride yaşayacağınız güzel günler için şimdiden emek harcamanız gerekiyor. Vaktinizin çok değerli olduğunu aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayınız. Hayatınızın her dakikasını güzel yaşamak istiyorsanız, bu günlerin bir dakikasını bile boşa harcamayınız. Size ilim yolunda rehberlik eden öğretmenlerinizi ve bin bir fedakârlıkla ihtiyaçlarınızı gideren anne-babalarınızı mutlu etmek için çok çalışınız. 

Değerli Veliler,
Bütün eksiklerini tamamlayarak; çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bundan sonra onlar bizim evlatlarımızdır. Ülkemizi hak ettiği yere ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştireceğimizi bilmenizi istiyorum.

Cehaleti yenmek ve aydınlık yarınlara hazırlamak için verdiğimiz bu mücadelede her zaman olduğu gibi bu yıl da bizlerden desteklerinizi esirgemeyiniz. Unutmayınız ki, birlik olmayan yerde dirlik olmaz.

Hepimiz için 2015–2016 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temenni eder; Yolunuzun açık, çalışma azminizin sürekli, başarılarınızın daim olmasını dilerim" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler ve oratoryo gösterileri sunuldu. Program Selçuk İlkokulu Okul Aile Birliği imkanlarıyla yapılan Z kütüphanenin açılışının ardından sona erdi.

Yukarıkayabaşı Mah. Süleyman Fethi Caddesi No 28 51200 Merkez / NİĞDE - 03882323272

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.